Här kan Du läsa lite om vad som händer på dagis....

Välkommen Chico!

Vi hoppas och tror att alla haft en härlig sommar! Vilket väder :-) 

Nu börjar allt rulla på igen, de flesta hundar är tillbaka på dagis, men inte riktigt alla ännu. Roligt att se dem igen. 

Det har inte blivit några större förändringar på dagis. Vi har ev två hundar som slutar då ägarna fått ändringar i deras arbeten/tider. Men inget är klart. Något som är klart är att Louise som praktiserat hos oss under hösten nu har fått klartecken att jobba här 5 dagar i veckan. Härligt!

Vi välkomnar även Chico som börjar hos oss. Han är känd här sedan tidigare då han följt med Carro vid några tilfällen innan. Det är hennes tidigare daghund som hon hade innan hon började jobba här. Han är en glad kille som fungerar med alla. Han ser dock väldigt dåligt så det är något man kan tänka på vid möten med honom. 

Nu drar vi på semester!

Vi på Maggies Farm Hunddagis önskar Er en underbar sommar! Nu tar vi semester och så ses vi den 29 juli igen.....

 

Sommarhundar

Regn

Idag har regnet besökt oss hela dagen. Vi har haft blöta promenader, men det gör inte så mycket så länge man har rätt kläder. Sen har vi ju en och annan hund som hellre skulle legat kvar i soffan än att gå ut, men de får vackert följa med ändå. :-)  

Ebba får representera denna regniga junidag

Bilder från veckan

Några bilder från veckan som har gått......

Bäzta har fått en soffa i sin box, den gillade hon!

Kitty sover

Ebba, Emma, Puma, Alice

Sigge x 2 

Sesi hittade en fin handske i skogen...

 

Lite bilder från dagen

Idag har vi haft en strålande dag! Alla gäng har fått 1 h promenad på förmiddagen och vädret är ju för underbart. På eftermiddagen en kortare promenad och samtliga hundar har legat ute under dagen. När tid finns tänkte jag skriva ihop ett "schema" på hur Era hundar vistas i rastgårdarna. Vi får ofta frågor om detta och måste förklara hur och varför hundarna sitter som de gör. Vi hoppas och tror att Ni litar på att vi sköter detta efter bästa förmåga och gör allt vi kan för att så många hundar ska få vara ute om dagarna. Vårt prio i rastgårdarna är att det ska vara säkert och tryggt för Era hundar. Mer om detta kommer alla hundägare få ta del av via mail/brev.

Ebba vilar i solen

Kingston i solen

Lucas och Kitty myser!

Plötsligt drabbades alla av kelsjukan. Trots stor rastgård skulle alla ligga tätt. Händer väldigt sällan..... men grymt sött!

 

 

 

 

 

 

Fly o Kitty har hittat varann

Vi hade ju redan de första dagarna haft på känn att Fly skullu kunna passa in i den boxen där vi hade en ledig plats. Å visst funkar det fint! Han sitter nu med Kitty, Molly (lab) och Chippen. Efter att ha gått promenad med sina tilltänkta boxkompisar så fick han för några dagar sedan vara ute i rastgården med Kitty å det blev ju bus direkt.

 

 

 

 

 

 

Välkommen Fly!

Här är Fly som började hos oss den 6 maj. Han har tagit Sashas plats som slutade hos oss sista april, då hon nu är hemma med matte.

Fly är en glad men lite försiktig boxerkille som alldeles säket kommer att smälta in i gänget ganska fort. Första 2 dagarna har han bara fått vara med oss i personalen och suttit i egen rastgård intill övriga. Dag 3 så fick han gå med på promenad tillsammans med goldentjejerna Nicki och Mimmi. Han skötte sig fint men var så klart lite spänd och hade inte riktigt tid att koppla av och njuta av promenaden, men det kommer.

 

Sol :-D

Gänget posar uppe på Telegrafen.

fr v övre raden Rockie, Aston, Nicki, Ronja, Freja

fr v nedre raden Amiga, Sigge, Freja och Yaga

Fly på sin första promenad på dagis

Nu har värmen kommit!

Äntligen är solen och värmen här! Underbart!

Freja, Nova och Puma vilar i solen

Stella

Plupp o Timja

 

Nicki har slocknat vid grinden

Nelly i solen

Lucas njuter av solen

Kitty o Chippen

Kittystajl :)

Fly får prova på aktivitetsspel med Malin

Emma har tagit siesta

Bäzta låg så utslagen att jag blev tvungen att gå fram och titta noga på om hon överhuvudtaget andades. :-P  Men när jag hängt över henne ett tag fick jag en blängblick tillbaka som sa -Ursäkta hallååå, kan man få aldrig få rast å ro på detta ställe!

 

 

 

 

Välkommen Molly

Vi välkomnar Molly som börjat hos oss. En glad och sprallig tjej som säkert kommer trivas alldeles jättebra med sina nya kompisar här.

Finns det hjärterum...

Alice, Tinkan, Mr och Toka trängs i soffan efter en härlig promenad.

Connie och Wilma är inte sugna på snöovädret som är utomhus

Kingston posar i väntan på sin promenad!

Bäzta hade lyckan att hitta en skatt på sin promenad!

Kingston

Vi välkomnar Kingston till farmen! Han har börjat sin inskolning idag. Allt har gått bra överlag, han tyckte det var lite läskigt med både dagis och personal. Men han kommer snart hitta en trygghet i både oss och sina blivande hundkompisar, så det blir nog jättebra om ett par dagar. Han var väldigt svårflörtad i början...

sen blev det liite bättre, då han hörde en hund skälla. Då dög jag som lite närmare sällskap. :-)

sen blev det lunch och då fick han följa med såklart....han tog sig efter mkt om och men uppför stolen. Han ville gärna upp, men ville inte ha hjälp. Å väl uppe så gick det ju jättebra att spana efter mattes bil, som tyvärr dröjde tyckte han...

Efter ytterligare en stund orkade han inte titta ut längre utan la sig ner för en stund...

Imorgon när han kommer ska han få komma ut på en riktig promenad med någon/ra utvalda småkompisar. Spännande! För han måste ju se vilka fina hundkompisar vi har här på farmen.

Hoppas Du kommer trivas Kingston

Lite blandade bilder...

Sista bilden är på Jack. Han var så kul i torsdags när jag skulle släppa in alla hundar från rastgården. Alla sprang snällt in utom Jack. Han gömde sig. När jag stod där och väntade så kikade han upp för att se om jag stod kvar. När han såg mig så hukade han sig snabbt igen och så väntade han på att jag skulle gå. Och ja...han vann, han fick ligga kvar en liten stund då han älskar att ligga ute.

 

Bus i rastgården

Lite bilder från buset i rastgården. :-)  Såå härligt att se dessa glada hundar!

Jack, Skilla, Wella, Lovis, Hero och Timja. Hrm..Hero finns där,men han syns knappt för han står i ett av husen.

Jack och Skilla jagar varann

 

Skilla & Stella

Välkomna! 

 

Skilla som precis kommit in från rastgården där hon lekt med Hero. Hon är lite blöt. Hon och Hero fann varann och har lekt jättefint! 

Stella som nyss kommit in från sin promenad. Jag tog med mig både Stella och Skilla och har varit ute i 50 min och gått i parken. Hade även Ebba P och Bella med mig. Stella fick gå ut i rastgården med Sigge en liten stund för att nosa runt. Allt har gått jättebra!

Oj..så det ser ut i skogen!

Hade lite hundar på jobbet idag. Jag och Malin tog våra gäng och knatade ut i Skrubbaskogen. Snön har verkligen smält bort på sina ställen. Vilket märks för all blötsnö har gjort att väldigt många träd och grenar har gått sönder i skogarna. Så vi har pulsat i tung blötsnö som bitvis har gömt stora vattenpölar under.

Vi välkomnar även Stella och Skilla som började sin inskolning idag. Stella är en beagle på 8 år och Skilla är en labradoodle på 9 mån.

 

Nytt år och nya tag!

Hoppas Ni haft en härlig ledighet och njutit av både Julafton och Nyårsafton! Vi har haft det jättehärligt och ser nu fram emot 2013!

 

Vill önska våra 2 dagishundar Chili och Zera lycka till med sina nya äventyr!

Chili flyttar till Zurich med sin familj.

Zera som är dräktig och väntar en bunt urgulliga bäbisar om allt går som det ska. Vi önskar henne lycka till!

 

Den 2 jan välkomnar vi Skilla och Stella, vi hoppas Ni ska trivas!

Härliga dagar...

Det snöar och snöar....om Ni bara visste hur mycket snö det finns i skogen och hur många träd som har vält av tyngden. Vi har värsta hinderbanorna på våra skogsturer. Uppskattas av några och några ställer sig och väntar och ger oss blicken... -jaha,nu kan Du lyfta över mig! Det är samma blick som vi får när vi har gått i för djup snö och snöbollarna sitter som stora klasar på ben och mage och de små benen börjar bli trötta på att pulsa. Då får man blicken som säger att vi kan bära dem en stund. Å ja vi bär bitvis, men bara de små, de stora får gott pulsa på precis som vi.

Men snart hoppas vi på att alla våra stigar är upptrampade och vi slipper pulsa allt för mycket.

Som Ni kanske har läst på tavlan i dagiset så skramlar vi ihop saker till Hundstallets hundar. Genom att klippa klor så får vi in pengar som vi i vår tur skänker till ANP. Detta har vi också gjort. I november satt vi in ytterligare 800:-. Vi är nu uppe i runt 5000:- som vi satt in totalt  till ANP. Har tyvärr inte exakta summan då jag skriver blogginlägget hemifrån och alla uppgifter är kvar på dagis.

 Inför denna jul har vi beslutat att ge lite av pengarna vi fått in till Hundstallet. Så utöver dessa 800:- så skänker vi 1200:- till hundstallets hundar. Vi har köpt in saker som vi gemensamt kommer att åka förbi med, förhoppningsvis innan jul. Det känns otroligt roligt att kunna få göra detta och vi hoppas så klart på att Ni vill fortsätta få Era hundar kloklippta och på det sättet skänka pengar till djur som behöver hjälp. Vi tar tacksamt emot gåvor som Ni kan lägga i burken på disken märkt ANP så att vi även i fortsättningen kan hjälpa tex gallbjörnarna i Asien som lever under fruktansvärda förhållanden. Hur de lever kan Ni läsa om genom att klicka på länken . Vi tar även tacksamt emot leksaker, koppel, halsband, täcken osv som vi kan ta med oss till Hundstallet.

 

 

Snöpulsande...

En timme i skrubbaskogen blev det på första promenaden. Mycket snö har kommit och så klart så är det vi som trampar upp alla stigar. Hrm...varför är inga andra ute kl 08.30 i skogarna för? ;-)  

Jag och Malin tog med oss varsitt gäng. Började fint, underbart vackert och såå tyst ute! Efter ca 30 min promenad så tog det stopp i några koppel. De ville inte gå ett steg till. Snöklumpar upp till armbågarna på dem. Så det blev till att bära några av hundarna de resterande 30 min hem. Bella, Smilla och Wilda fick åka snålskjuts. De njöt i stora drag av att slippa gå, jag och Malin njöt lite mindre. De är visserligen små, men med täcken och snöklumpar väger de massor efter en stund. 

Så här såg de ut när vi kom hem....